• Menu
  • Menu

Venice – Verona – Treviso 2023

Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι υπάρχει ένας αντίστροφος νόμος μεταξύ του πόσο φθηνό είναι ένα αεροπορικό εισιτήριο και πόσο ακριβός μπορεί να είναι ο ίδιος ο προορισμός. Με όρους θεωρίας συνωμοσίας, μάλλον πρόκειται για συμφωνία μεταξύ οικονομικών αεροπορικών εταιρειών και τοπικών ταξιδιωτικών γραφείων, χωρίς η Βενετία να διαφέρει: φθηνό να φτάσετε, ακριβό να βρίσκεστε.
Η Βενετία είναι ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Φήμες λένε ότι πρόκειται να μπει επιπλέον φόρος/εισιτήριο για να “μπεις” στη Βενετία γιατί αλλιώς… θα βουλιάξει.

Στο τελευταίο μας ταξίδι τον Οκτώβρη του 2023 ανακαλύψαμε κάποια μυστικά που θα μοιραστούμε μαζί σας για να εξοικονομήσετε λίγο περισσότερο χρήματα ενώ βρίσκεστε σε ένα από τα πιο όμορφα, ακριβότερα και πιο πολυσύχναστα τουριστικά σημεία στην Ιταλία!

Συμβουλή:

Από αεροδρόμιο Treviso: Αν ταξιδέψετε με Ryanair τότε το αεροδρόμιο που θα φτάσετε είναι το Treviso. Ο πιο οικονομικός τρόπος για να φτάσετε στη Βενετία είναι το λεωφορείο με κόστος 12 ευρώ ανά διαδρομή, όμως αν κλείσετε τα εισιτήρια online, τότε είναι κατά 1 ευρώ φθηνότερο. Θα μου πείτε… στο 1 ευρώ θα κερδίσουμε; Κι όμως, θα κερδίσετε και χρόνο γιατί δεν θα χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά για τα εισιτήρια, ούτε να πάρετε το 2ο ή 3ο λεωφορείο που θα ξεκινήσει, αλλά θα μπείτε στο πρώτο. Τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι συνδεδεμένα με τις πτήσεις και δεν χρειάζεται να κλείσετε συγκεκριμένη ώρα, αλλά συγκεκριμένη ημερομηνία. Δείτε εδώ για εισιτήρια: https://www.atvo.it/en-treviso-airport.html

Από αεροδρόμιο Marco Polo: Ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε από το αεροδρόμιο Marco Polo στη Βενετία είναι το λεωφορείο: Η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορεία λέγεται ATVO. Κάθε 30 λεπτά, ξεκινούν τα λεωφορεία από το αεροδρόμιο μέσω Mestre στην Piazzale Roma στη Βενετία. Η διαδρομή διαρκεί 25 λεπτά και κοστίζει 10€ για απλή μετάβαση. Το εισιτήριο περιλαμβάνει και μεγάλες αποσκευές.

Tip: Βγάλε εισιτήριο μετ’ επιστροφής με 18 €. (Κλείσε εδώ )

Η Tourist Travel Card είναι μια ημερήσια κάρτα που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Βενετία. Στη Βενετία, παρέχει πρόσβαση σε όλα τα σκάφη (βαπορέτο), το τρένο προς το Μέστρε (και αντίστροφα) και τα περισσότερα λεωφορεία δημόσιας συγκοινωνίας από το ACTV στη Βενετία. Η Tourist Travel Card (Venezia Daily Pass) ισχύει επίσης στο Lido και στο Mestre, τόσο στο λεωφορείο όσο και στα βαπορέτο. Κοστίζει 25 € και τη βρίσκεις εδώ.

Να είστε σίγουροι όμως ότι θα περπατήσετε πολύ στη Βενετία. Ειδικά αν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται στη Βενετία ή είστε στη Βενετία μόνο για μία μέρα. Από την άλλη, είναι πολύ βολικό να έχεις Τουριστική Ταξιδιωτική Κάρτα γιατί μπορείς να παρακάμψεις διαδρομές, ειδικά αν πετύχεις την παλίρροια!

Διαμονή

Πολλά καταλύματα που μπορείς να μείνεις. Προτίμησε τη παλιά πόλη της Βενετίας και όχι το Mestre γιατί αν πετύχεις απεργία των ΜΜΜ… δεν θα δεις τη Βενετία για 24 ώρες. Επίσης, η Βενετία προσφέρει πολλές επιλογές σε σπίτια μέσα στα κανάλια, όπου μπορείς να ζήσεις και πλημμυρίδα και την άμπωτη… φοβερή εμπειρία!

Εμείς καταλήξαμε στο Ca Miracoli ένα κλασικό ιταλικό σπίτι με όλες τις ανέσεις, πάνω στο κανάλι, για 8 ενήλικες που πραγματικά μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Η είσοδος στο σπίτι μέσα σε ένα από τα πιο στενά στενάκια της Βενετίας, όλα τα δωμάτια είχαν θέα τα κανάλια, ενώ η μεγάλη τραπεζαρία αποτέλεσε το κέντρο συγκέντρωσης της παρέας μετά την επιστροφή μας από τις βόλτες. Η τιμή του ανά άτομο 40 €, που θεωρείται πολύ καλή, τόσο για τις ανέσεις του, όσο και για την τοποθεσία του… κινείσαι παντού με τα πόδια!

Φαγητό

Φάτε ιταλικό street food για μεσημεριανό γεύμα!
Ας το παραδεχτούμε: το δείπνο θα σας κοστίσει ακριβά, με τα κύρια πιάτα να κυμαίνονται γύρω στα 15 € ή ακόμη και περισσότερο για μερικά απλά ζυμαρικά – αλλά μπορείτε ακόμα απολαύσετε το γεύμα σας στην Ιταλία κρατώντας χαμηλά το budget σας. Περάστε από το Bepe Bigoi (https://www.yelp.com/biz/bigoi-venezia-2) για ένα μπολ με homemade ζυμαρικά και απολαύστε το φαγητό σας δίπλα σε ένα γραφικό κανάλι. Ένα από τα βασικά πιάτα ζυμαρικών θα σας κοστίσουν μόλις 5 €, αφήνοντάς σας περιθώριο για να συμπληρώσετε με ένα gelato!

Συμβουλή: Δοκιμάστε τα ζυμαρικά με μελάνι καλαμαριού.

Ποτό

Ότι πιο εύκολο!
Το Aperol στο μεγαλείο του! Όπου και να βρεθείτε… απλά δοκιμάστε. Το κόστος αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με τα ελληνικά μαγαζιά. Απολαύστε το στο αντίστοιχο Terrazza Aperol, στην πλατεία Campo Santo Stefano συνοδεύοντας με τα αντίστοιχα cicchetti (ποικιλία μεζέδων που συνοδεύουν το ποτό).

Επίσκεψη στα νησάκια Murano, Burano.

Με την κάρτα 24 ωρών μπορείς να ταξιδέψεις σε όλα τα νησάκια. Αξίζει να διαθέσεις μία ημέρα για να τα δεις. Τσέκαρε τις ώρες που συνδέουν τα νησιά μεταξύ τους για να μην ταλαιπωρηθείς.

Συμβουλή: Η συνήθης επιλογή είναι Murano -> Burano, όμως είναι και η διαδρομή με τους περισσότερους τουρίστες και θα περιμένεις πολύ ώρα στην ουρά για το βαπορέτο. Προτίμησε το αντίστροφο και θα με θυμηθείς!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *